Menu

Freseverktøy og fresesett

Her finner du løse fresere eller fresesett. Globaltools har et stort utvalg av fresejern, fastfresejern, avrundingsjern, profilfresejern, falsfres, m.m.

 

  Notfres HM U.B. SKJÆR 10MM  og 12MM - Luna

Notfres HM U.B. SKJÆR 10MM og 12MM - Luna

335 NOK Ekskl. mva: 268 NOK

 Knastbor Luna

Knastbor Luna

134 NOK Ekskl. mva: 107 NOK

 NOTFRÆS HM U.B. SKÆR   - Luna

NOTFRÆS HM U.B. SKÆR - Luna

265 NOK Ekskl. mva: 212 NOK

 NOTFRÆS HM U.B. SKÆR 6MM - Luna

NOTFRÆS HM U.B. SKÆR 6MM - Luna

295 NOK Ekskl. mva: 236 NOK

 NOTFRÆS HM U.B. SKÆR 8MM   - Luna

NOTFRÆS HM U.B. SKÆR 8MM - Luna

295 NOK Ekskl. mva: 236 NOK

Avrundingsfreser for tre Luna 19,4MM

Avrundingsfreser for tre Luna 19,4MM

671 NOK Ekskl. mva: 537 NOK

Endefres Sieg Hardmetallsplatter ø30mm

Endefres Sieg Hardmetallsplatter ø30mm

1.143 NOK Ekskl. mva: 914 NOK

Endefreser Sieg Hardmetallsplatter ø50mm

Endefreser Sieg Hardmetallsplatter ø50mm

1.035 NOK Ekskl. mva: 828 NOK

Endefræser Gühring 2-skær 3,0mm

Endefræser Gühring 2-skær 3,0mm

254 NOK Ekskl. mva: 203 NOK

Fasfreser for tre Luna

Fasfreser for tre Luna

750 NOK Ekskl. mva: 600 NOK

Fræsejern enkeltvinklet HSS 5 stk

Fræsejern enkeltvinklet HSS 5 stk

2.714 NOK 2.144 NOK Ekskl. mva: 1.715 NOK

Fræsejern Holzmann til træ 9 dele

Fræsejern Holzmann til træ 9 dele

3.429 NOK 2.859 NOK Ekskl. mva: 2.287 NOK

Fræsere til træ Luna  - Kantfræs HM13

Fræsere til træ Luna - Kantfræs HM13

449 NOK Ekskl. mva: 359 NOK

NOTFRÆS HM M.B. SKÆR 6MM  - Luna

NOTFRÆS HM M.B. SKÆR 6MM - Luna

686 NOK Ekskl. mva: 549 NOK

NOTFRÆS HM U.B. SKÆR 14MM  - Luna

NOTFRÆS HM U.B. SKÆR 14MM - Luna

275 NOK Ekskl. mva: 220 NOK

NOTFRÆS HM U.B. SKÆR 16MM  - Luna

NOTFRÆS HM U.B. SKÆR 16MM - Luna

365 NOK Ekskl. mva: 292 NOK

PJ100PRO - 230V Lamellofræser

PJ100PRO - 230V Lamellofræser

1.215 NOK Ekskl. mva: 972 NOK

Planfræser Holzmann MK3

Planfræser Holzmann MK3

1.284 NOK Ekskl. mva: 1.027 NOK

Viser 1 til 20 av 43 (3 sider)

Globaltools har et stort utvalg av fresejern

I prinsippet finnes det kun to typer fresejern. Selv om du kjøper et sett med fresejern med flere forskjellige fresejern, så kan det tydelig ses at det er «to slags» fresejern: de med og de uten kulelager.

Alle fresejern med kulelager benevnes kantfresejern, og de kan «kun» brukes til fresing langs en kant. Bruk av fresejern med kulelagerstyring krever kun innstilling i den ønskede fresedybde, da kulelageret sørger for føring langs emnets kant. Fresejern uten kulelagerstyring kan dykkes ned overalt i et emne, men det er nødvendig å bruke hjelpemidler for å styre freseren, hvis man vi forsøke seg på frihånd.

Med et fresejernsett kan du være i stand til å utføre oppgaver som normalt var forbeholdt håndverkere. Men med så mange forskjellige slags fresejern, kan det være vanskelig å finne ut av hvilken funksjon de enkelte fresejernene har. Derfor har du her et overblikk over de forskjellige slags fresjern og hva de er ideelle til.

Se Globaltools store utvalg av freseverktøy her

Fresejern med kulelager

Knivene på fresejern med kulelager arbeider seg inn i emnet fra siden og stopper når den lille ringen nederst, som ikke roterer med jernet, når kanten av emnet. Hvor langt nedover kanten jernet arbeider, styrer man ved å innstille overfreserens dybdestopp.

Avrundingsfresejernet er det jernet man typisk bruker til å avrunde kanter på bord og hyller, mens skråstilte fastfresejern lager skrå kanter. I tillegg finnes det mange slags profiljern.

Jern med kulelager kalles også kantfresejern, og de skaper kanter i alle slags former og til alle formål. Kulelagerets ring roterer fritt, og arbeider seg ikke inn i emnet, men stopper i stedet fresejernet.

Fastfresejern

Lager 45 graders avfasede kanter – hurtig og helt likt. Alt etter hvor dypt jernet står i sålen, kan fasen bli fra knapt synlig til veldig markant. Den kan også brukes til vinkelsamlinger kant mot kant.

Avrundingsjern

Lager avrundede kanter, for eksempel på bord, hyller og lister. Hvert rundingsjern kan kun frese èn størrelse runding, men rundingsjern finnes i mange forskjellige størrelser med freseradius fra 3,2 mm til 16 mm.

Kvartstaffres

Ligner rundingsjernet, men med den store forskjell at det alltid etterlater en vannrett fals i profilens bunn. Fas med buet skjær i mange størrelser, og brukes for eksempel karer, sprosser og paneler.

Profilfresejern

Finnes i mange forskjellige profiler, fra det helt enkle til veldig detaljerte profiler. Den kalles ofte for almuefresejern og brukes typisk til skyggelister, paneler og kantlister på møbler.

Hulkilfres med styr

Brukes til å frese en inngående bue i kanter. Større jern freser hulkilslister til kjøkkenbordets bakkant. Mindre jern er ideelle til skjulte grep til skapdører og skuffer.

Hulkilfres med kant

Lager en bue med en liten rett vinkel på hver side, og gir dermed en klassisk almueprofil. Opplagt til sprosser, paneler og pyntelister.

Falsfres

Lager en rettvinklet fals, som er 15 mm bred. Falsens dybde avgjøres av hvor dypt fresejernet plasseres ned gjennom overfreserens stål. Den brukes typisk til falser til glass i vindus- og bilderammer.

Skivenotfres

Freser et tynt spor inn i emnes kant, og brukes spesielt til plate- og listesamlinger med for eksempel lamellkjeks eller lignende. Fresedybden låses, så et spor kan freses like langt ned i kanten av begge emner. Det gir en nøyaktig samling.

Freserjern uten kulelager.

Knivene på det roterende hode pløyer seg både ned i et emne, og rundt i alle retninger. Bevegelsen kan kun styres nøyaktig ved å sette en grense for hvor overfreseren kan bevege seg, for eksempel med kopiring og skabelon.

Notfresjernet er det jernet man typisk bruker med rette sider og bunn, og løser langt de fleste oppgaver. Nedfelte hengsler, noter til samlinger, finger- og svalehalesamlinger, riller i skjærebrett og navneskilt, er det man hovedsakelig bruker freserjernet til.

Notfres

Lager loddrette utfresninger og er det enkleste jernet. Det kan brukes til mange forskjellige oppgaver, for eksempel noter, skarpkantede hull og nedfelte beslag. I de fleste fresejernsett er det 3-5 notfresejern. Diameteren er fra 3 mm og helt opp til 25 mm.

V-notfres

Lager et spor med spiss bunn og brukes til skilter og relieffer og til nøyaktige underskjæringer til skruer og propper. Det kjennetegnes på de skrå sidene. Her er det 45 grader med en smal flat bunn, men det finnes i mange varianter.

Hulkilefres

Lager riller med en rund bunn og brukes til blant annet til saftriller i skjærebrett, senkede grep, og buete pyntespor. Det runde jernet uten kulelager dykkes ned i emnet og trekkes langs emnet. Det finnes i forskjellige størrelser.

Sinkfres

Lager spor med bred bunn og smal topp og kjennes først og fremst svalehalesamlinger. Jernet kan ikke senkes ned i emnet ovenfra, men skal først inn fra emnets kant, for eksempel til frese spor til hyller.