Menu

Pinnefres

Globaltools har et stort utvalg av kvaliets pinnefres. Vi har bl.a pinnefres/ endefreser fra bl.a. tyske Gühring som er en av verdens ledende produsenter av roterende presisjonsverktøy for metallskjæring. Du finner også pinnefres er fra Bernardo, Luna, Holzmann, Sieg. 

Globaltools selger både enkelt pinnefres og pinnefres i sett, 2-skjær, 4-skjærs og i forskjellige utforminger. 

Er det noe spesifikt du leter etter som du ikke kan finne her, ta kontakt med oss via email info@globaltools.no eller ring på 69 67 69 79.

20 deler HSS TiN-belagte pinnefresere

20 deler HSS TiN-belagte pinnefresere

1.427 NOK Ekskl. mva: 1.142 NOK

Combi milling box, TiN-coated, 12 pcs.

Combi milling box, TiN-coated, 12 pcs.

1.069 NOK Ekskl. mva: 855 NOK

Endefres Sieg Hardmetallsplatter ø30mm

Endefres Sieg Hardmetallsplatter ø30mm

1.143 NOK Ekskl. mva: 914 NOK

Endefreser med reverseringsplater 30 mm, MK3

Endefreser med reverseringsplater 30 mm, MK3

1.044 NOK Ekskl. mva: 835 NOK

Endefreser Sieg Hardmetallsplatter ø50mm

Endefreser Sieg Hardmetallsplatter ø50mm

1.035 NOK Ekskl. mva: 828 NOK

Endefræser Gühring 2-skær 3,0mm

Endefræser Gühring 2-skær 3,0mm

254 NOK Ekskl. mva: 203 NOK

Endefræser tin 3 mm Z=2

Endefræser tin 3 mm Z=2

77 NOK Ekskl. mva: 61 NOK

Endefræser tin 4 mm Z=2

Endefræser tin 4 mm Z=2

77 NOK Ekskl. mva: 61 NOK

Endefræser tin 4 mm Z=4

Endefræser tin 4 mm Z=4

88 NOK Ekskl. mva: 70 NOK

Endefræser tin 5 mm Z=2

Endefræser tin 5 mm Z=2

91 NOK Ekskl. mva: 73 NOK

Endefræser tin 6 mm Z=2

Endefræser tin 6 mm Z=2

93 NOK Ekskl. mva: 74 NOK

Endefræser tin 8 mm Z=2

Endefræser tin 8 mm Z=2

104 NOK Ekskl. mva: 83 NOK

Endefræser tin 8 mm Z=4

Endefræser tin 8 mm Z=4

120 NOK Ekskl. mva: 96 NOK

Endefræser tin 9 mm Z=2

Endefræser tin 9 mm Z=2

113 NOK Ekskl. mva: 90 NOK

Endefræser tin 10 mm Z=2

Endefræser tin 10 mm Z=2

120 NOK Ekskl. mva: 96 NOK

Endefræser tin 10 mm Z=4

Endefræser tin 10 mm Z=4

132 NOK Ekskl. mva: 106 NOK

Endefræser tin 11 mm Z=2

Endefræser tin 11 mm Z=2

154 NOK Ekskl. mva: 123 NOK

Endefræser tin 12 mm Z=2

Endefræser tin 12 mm Z=2

157 NOK Ekskl. mva: 126 NOK

Endefræser tin 12 mm Z=4

Endefræser tin 12 mm Z=4

179 NOK Ekskl. mva: 143 NOK

Endefræser tin 14 mm Z=2

Endefræser tin 14 mm Z=2

202 NOK Ekskl. mva: 162 NOK

Viser 1 til 20 av 48 (3 sider)

Pinnefreser , endefreser - ja kjært barn osv…

Pinnefreser (på engelsk heter det End Mill) er den vanligste formen for skjæreverktøy til universale freser. Et freseverktøy er et roterende skjæreverktøy for fresing. Den har minst en, men stort sett over flere skjærekanter, som vanligvis omtales som skjæring. Den brukes på fresemaskiner.

 I motsetning til et borr, som bare skjærer i retning av rotasjonsaksen, brukes fresemaskiner for maskinering vertikalt eller diagonalt mot rotasjonsaksen. Noen fresere har kniver som går utenfor midtpunktet, og er derfor også egnet for boring.

Pinne/ endefres brukes til å lage former og hull i et arbeidsstykke under fresing, profilering, konturering, rissing, motboring, boring og brotsjing. Pinnefresere er tilgjengelige i mange forskjellige utførelser: med skaft eller med bor, med vendeskjær, eller fast materiale, sidefresing, grovfresing og sporfresing, for grovbearbeiding eller etterbehandling, rullefresing, planfreser, profilert for forskjellige spor, smal for kutting til lang fresing og mange flere.

Blant "normale" pinnefreser finnes det hovedsakelig 4 typer:

 • Flat / "vanlig" pinnefres (Square / Flat Nose)
 • Avrundet / Radius (Radius Corner / Bull Nose)
 • Kule (Ball Nose)
 • Fas eller formfres (Chamfer / Formed End)

De fleste fresere består utelukkende av høyhastighetsstål eller karbid; noen har stålkropp og skruede eller klemte indekserbare innlegg. Disse kan også bestå av hardmetall eller av mye hardere skjærende keramikk.

Hos Globaltools kan du finne pinnefres med forskjellige skjær

Antall skjær har mye å si for fresens materialfjerningsevne, matehastigheter, sponevakuering, stabilitet og defleksjon. En fres med flere skær har en tykkere kjerne som gjør den bedre i stand til å stå i mot radiale krefter og kan derfor f.eks. ta dypere/lengre kutt (stikke lenger ned i arbeidsstykket).

Typisk vil en pinnefreser komme med 2 eller 4 skjær (også kalt fluter). Anbefalingen er at du bruker 2 skjærs pinnefreser til myke metaller som aluminium, kobber, etc. og 4 skjær/ fluter på hardere materialer som stål og andre harde legeringer. 

Dette fordi det er lettere å frese i myke metaller og at da det blir mer spon, vil en 2 skjærs freser fjerne sponet hurtigere. 

En rekke spor, spor og lommer i arbeidsstykket kan fremstilles av en rekke verktøybiter. Vanlige verktøybittyper er: firkantede kuttere, kuleendeskjærere, t-sporet kuttere og skallmøller. Firkantede kuttere kan frese kvadratiske spor, lommer og kanter. Kuleendeskjærer freser radiusede spalter eller fileter. T-sporet kuttere freser akkurat det: T-formede spor. Skjellendekuttere brukes til store flate overflater og til vinkelskjæringer. Det er variasjoner av disse verktøytypene også.

Det er fire kritiske vinkler på hvert skjæreverktøy: endevinkling, aksial avlastningsvinkel, radiell avlastningsvinkel og radiell rakevinkel.

Avhengig av hvilket materiale som freses, og hvilken oppgave som skal utføres, kan forskjellige verktøytyper og geometri brukes. For eksempel, når du freser et materiale som aluminium, kan det være en fordel å bruke et verktøy med veldig dype, polerte fløyter, en veldig skarp skjærkant og høye rakevinkler. Når du bearbeider et tøft materiale som rustfritt stål, vil imidlertid grunne fløyter og en kvadratisk avskjærende kant optimalisere materialfjerningen og verktøyets levetid.

Finn pinnefres fra Guhring hos Globaltools. 

Guhring er noe unikt blant karbid-pinnefresprodusentene ved at Guhring produserer sin egen karbidstang, som er underlagsmateriale for alle Guhring-karbid-pinnefres. Denne evnen til å kontrollere kvaliteten og tilførselen av karbidstang gir Guhring karbidendetupper lengre og mer repeterbar verktøylevetid og ytelse. Guhring var også en av de første produsentene som ga et variabelt helix pinnefres design og har nå et av de største standardtilbudene i bransjen. Guhring FIREX®, Super-A ™, nano-FIREX® og nano-TiAlN-belagte sluttfreser er ferdige i Guhrings egne PVD-beleggkamre for jevn kvalitet, og Guhring tilbyr også egen regrind og karbidendefabrikker.